onze cliënten

O

m u een beeld te geven welke cliënten we dagelijks gelukkiger maken met onze dienstverlening, leest u hieronder een aantal van onze case studies.

Frank en Irene                                                                                                           Zoals veel van onze cliënten hebben we Frank en Irene leren kennen via een gezamenlijke relatie. Beide zijn begin 40 en hebben een ‘corporate’ carrière achter de rug. Hoge inkomens, hoge levensstandaard maar een 60 urige werkweek begint op te breken. Meer tijd voor studies en het parallel aan hun baan starten van een eigen onderneming klinkt als muziek in hun oren. Helaas leeft het gevoel dat ze gevangen zijn in hun huidige functie (met bijhorend salaris, leaseauto, pensioenregeling, etc.).

Gelukkig is in de loop der jaren een vermogen van ongeveer € 150.000,- opgebouwd en is flink afgelost op hun hypotheek. Door ons Lifetime Financieel Planningsconcept hebben we niet alleen overzicht gebracht in hun huidige en toekomstige uitgaven, maar hebben we ook een manier gevonden om de komende jaren meer ‘financiële ruimte’ te creëren zodat ze minder afhankelijk worden van een stabiel hoog inkomen. Een solide maar goed renderende beleggingsportefeuille zorgt ervoor dat ze zich geen zorgen meer hoeven te maken over hun pensioen (en hierdoor weer een reden minder om bij hun huidige werkgever te blijven).

Beide zijn inmiddels gestart met een deeltijd opleiding (bouwkunde en psychologische bedrijfswetenschappen). Frank is zelfs al gestart met zijn eigen onderneming, en begeleidt een tweetal prachtige bouwprocessen.

Marion en Pieter                                                                                                             Bij de verkoop van hun onderneming hebben Marion en Pieter twee bezittingen verkregen die ze voorheen niet hadden: Geld en Tijd. De grootste zorg was dat ze in een fase van hun leven kwamen (beide 56 jaar) waarin ze zich veel te jong voelen om ‘niets meer te doen’. Daarnaast wilde ze hun kinderen laten profiteren van het verkregen vermogen zonder hun ‘financiële opvoeding’ te verstoren. Met beide benen op de grond blijven.

We zijn uitgebreid met Marion en Pieter in gesprek gegaan over wat belangrijk voor ze is. Wat willen zij nog gedaan hebben? Meegemaakt hebben? Betekenen voor andere? Dit hebben we gestroomlijnd in een lifetime cashflow overzicht. Na dit helder te hebben kon eenvoudig worden bepaald welk vermogen niet direct nodig was om hun eigen leven te leiden, maar wat dienst kan doen om andere te helpen. In samenwerking met een gespecialiseerde Estate-Planner is inmiddels begonnen met het structureel overdragen van vermogen aan de kinderen middels vastgoed en beleggingsportefeuilles.

Tot slot is een substantieel deel van het vermogen gereserveerd om Pieter te helpen bij het investeren in start-ups. Hierbij brengt hij niet alleen geld in, maar nog veel belangrijker kennis!. Op deze manier kan Pieter zijn jarenlange ervaring als ondernemer overdragen aan volgende generaties.

Note: de namen van bovengenoemde cliënten zijn om privacy redenen aangepast.